headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer

 

 


Hier vind je de verschillende mogelijkheden voor het vervoer in Cuba.

 

Viazul Bus
Cuba-ViazulbusOutSight biedt nu de mogelijkheid voor een reis per Viazul bus. Dit is ook een prima alternatief als je in het hoogseizoen wilt reizen, of als er geen huurauto’s meer beschikbaar zijn! De bussen rijden tussen veel plaatsen door het hele land, het zijn comfortabele bussen met toilet en airco. We bieden een mooie bouwsteen per Viazul bus langs de hoogtepunten van westelijk Cuba. De Viazul bus is een betrouwbare en comfortabele manier van reizen!

 

Voor vervoer naar kleinere plaatsen en over kortere afstanden, kun je gebruik maken van privé-transfers, de prijzen voor deze transfers zijn op aanvraag beschikbaar. Onze landenspecialisten helpen je graag op weg!

 

 

Binnenlandse vlucht
cuba-binnenlandse vluchtenVoor de langere afstanden bieden wij de mogelijkheid om een binnenlandse vlucht te boeken. Deze vluchten worden uitgevoerd door de lokale maatschappij Cubana de Aviacion. Er zijn meerdere luchthavens op Cuba voor binnenlandse vluchten, zoals Havana, Holguin, Santiago de Cuba, Varadero, Cayo Coco en Cayo Las Brujas. Let op: naast de vooraf berekende luchthavenbelastingen kan ter plaatse nog een lokale belasting gevraagd worden.

 

 

 

Per huurauto
De auto is het perfecte vervoermiddel voor je rondreis door Cuba. Je kunt je eigen tempo bepalen en stoppen waar en wanneer je maar wilt. Wij denken dat dit de beste manier is om Cuba echt te leren kennen! Het is een veilige manier van reizen en geeft je veel vrijheid onderweg. Er wordt ‘gewoon’ rechts gereden en er zijn in het algemeen niet veel andere auto’s op de weg. Houd er wel rekening mee dat er onderweg weinig benzinestations zijn en dat de kwaliteit van de wegen soms minder goed is. De weg van Camaguey naar Sierra Maestra en de wegen in het Oosten, rondom Baracoa zijn bijvoorbeeld van slechte kwaliteit, houd vooral hier dus rekening met langere reistijden.

 

De verkeersregels in Cuba worden ruim geïnterpreteerd en de bewegwijzering laat soms te wensen over. We raden je aan om aan de lokale bevolking de weg te vragen, ze zullen je graag helpen! Bij de autohuur krijg je een wegenkaart van Cuba en voor de navigatie kun je gebruik maken van Maps.me en OsmAnd.

 

Je kunt de huurauto meteen na aankomst op de luchthaven ophalen, of je haalt deze na een paar dagen op als je in Havana of Varadero liever eerst een paar dagen zonder auto verblijft. Je kunt ook heel gemakkelijk een autorondreis door Cuba plannen, want je kunt de auto op een andere plaats inleveren dan waar je de auto hebt opgehaald. Hier zitten eventuele kosten aan verbonden bij pick up (!) en bij drop-off van de huurauto.

 

Let op: de belangstelling voor Cuba is de afgelopen tijd sterk gegroeid, terwijl het aantal huurauto’s (nog) niet mee is gegroeid. Een reis naar Cuba kun je daarom het beste zo vroeg mogelijk boeken! Lees hierover onze informatie Naar Cuba? Boek vroeg! Kijk op de pagina Autohuur Cuba voor de verschillende autocategorieën die we kunnen aanbieden met de bijbehorende prijzen en autohuur-voorwaarden.

 

 

 

 

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider