headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Jubileumrondreis: Hoogtepunten van West- en Midden Cuba!

Havana – Viñales Vallei – Soroa – Cienfuegos – Trinidad – Varadero

16 dagen, 15 nachten

Prijs vanaf € 1210,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Cuba rondreis Hoogtepunten

Cuba rondreis hoogtepunten

 

Deze individuele Cuba rondreis begint met een verblijf van enkele dagen in Havana. Dan haal je de huurauto op, waarna de autorondreis door Cuba begint. Je reist ruim een week langs de hoogtepunten van het westelijke deel van Cuba zoals de prachtige Viñales Vallei, de natuur bij Soroa, de mooie kust bij Playa Larga en de historische steden Cienfuegos en Trinidad.

 

Tijdens deze rondreis verblijf je in gezellige casas particulares, geen betere manier om het échte Cuba te ontdekken! Je levert de auto weer in bij Varadero, waar je nog een paar heerlijke dagen aan het strand verblijft!

 


Dag 1:        vertrek vlucht, aankomst in Havana, transfer naar je casa

Dag 2:        vrije dag in Havana, overnachting in casa particular

Dag 3:        vrije dag in Havana, overnachting in casa particular

Dag 4:        09.00 ophalen huurauto, naar de Viñales Vallei, overnachting in casa particular

Dag 5:        vrije dag in de Viñales Vallei, overnachting in casa particular

Dag 6:        van Viñales naar Soroa, overnachting in casa particular

Dag 7:        van Soroa naar Playa Larga, overnachting in casa particular

Dag 8:        vrije dag in Playa Larga, overnachting in casa particular

Dag 9:        naar Cienfuegos, overnachting in casa particular

Dag 10:      van Cienfuegos naar Trinidad, overnachting in casa particular

Dag 11:      vrije dag in Trinidad, overnachting in casa particular

Dag 12:      naar Varadero, inleveren van de huurauto, overnachting in casa particular

Dag 13:      vrije dag in Varadero, overnachting in casa particular

Dag 14:      vrije dag in Varadero, overnachting in casa particular

Dag 15:      transfer naar vliegveld Havana, vertrek vanuit Havana

Dag 16:      aankomst vlucht

Prijs vanaf € 1210,- p.p.

Inbegrepen: 14 overnachtingen in casas particulares incl. ontbijt, transfer vliegveld Havana – casa in Havana, transfer casa in Varadero – vliegveld Havana, 9 dagen autohuur cat. C (MG6 of gelijkwaardig) met airco inclusief onbeperkt aantal kilometers (9 x 24 uur)

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, verplichte CDW verzekering (20 CUC per dag), lokale belastingen, deposit voor autohuur (CUC 200), brandstof voor de auto en overige maaltijden

 

Let op: lees ook de voorwaarden autohuur Cuba 

 


In verband met ons 20-jarig jubileum presenteren we in 2019 elke maand een prachtige nieuwe jubileumreis aan. Voor Cuba hebben we deze veelzijdige rondreis samengesteld, per eigen huurauto dus in je eigen tempo langs tabaksvelden & koloniale steden!

 

 

Cuba casasTijdens deze rondreis verblijf je in ‘casas particulares‘. De Cubaanse casas particulares geven je een kijkje in het échte Cubaanse leven, je verblijft in het huis van een Cubaanse familie, je kamer heeft een eigen badkamer, toilet en airconditioning of een fan.

 

Lees hier meer informatie over het overnachten in de casas particulares!

 

 

 

 

We adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de informatie over een verblijf in de casas particulares.

 

 

Cuba-Casas-Trinidad, Lara Y YudaCuba casasCuba Havana Casa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verken Havana per oldtimer én te voet

Prijs € 61,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Een unieke manier om de koloniale hoofdstad Havana te verkennen!  Je verkent de hoofdstad van Cuba eerst per ‘classic-oldtimer’ met chauffeur en daarna volgt een wandeling met gids door  Havana Vieja. Stel je eens voor: in een prachtige klassieke wagen rijd je over de Malecon met uitzicht op de zee!

(meer…)

Ontdek Havana per fiets!

Prijs € 63,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Ontdek met oude centrum van Havana nu lopend & per fiets! Je bezoekt alle hoogtepunten van deze fascinerende stad terwijl een gids je vertelt over de ins- en outs en de geschiedenis van Havana. Onderweg heb je voldoende tijd om foto’s te maken!  (meer…)

Salsa dansen in Havana

Prijs € 26,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba excursie Salsa dansen in Havana

Cuba excursie ‘Salsa Havana’: altijd al eens als een echte Zuid-Amerikaan(se) met je heupen willen zwieren? Dit is je kans! Samen met professionele salsadansers leer je in een ochtend (of middag) de kneepjes van het vak in een mooie oude dansschool middenin Havana. (meer…)

Viñales Vallei – te voet, te paard of met de fiets

Prijs € 23 (v.a.),- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba excursie Vinales Vallei

Cuba excursie Vinales Vallei: tijdens deze excursies in internationale groep verken je de mooie omgeving van de Viñales Vallei! Samen met een Engelssprekende gids ga je op pad en kom je langs diverse (tabaks-)boerderijen en prachtige uitkijkpunten! (meer…)

Het strand van Cayo Levisa vanuit Vinales

Prijs € 66,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba excursie Cayo Levisa strand

Een perfecte manier om te genieten van de mooie stranden van Cuba! Je wordt opgehaald bij je hotel of casa in de Vinales Vallei en rijdt in een uurtje per bus naar Palma Rubia. Hier stap je op de boot naar Cayo Levisa, waar je -na een half uurtje varen- heerlijk kunt relaxen op het strand. (meer…)

Zipline-excursie bij Las Terrazas

Prijs € 30,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba excursie - Las Terrazes, canopy

Tijdens je verblijf in Soroa verblijf je vlakbij het unieke natuurpark Las Terrazas. We bieden je nu de mogelijkheid om hier een canopy-excursie te maken! Ontdek de natuur van bovenaf en maak een onvergetelijk spannende excursie per zipline. (meer…)

Zeiltocht per catamaran naar Cayo Macho de Afuera vanuit Trinidad

Prijs € 91,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba excursie Trinidad Catamaran

Een perfecte excursie om vanuit Trinidad te genieten van de mooie stranden & onderwaterwereld van Cuba! Het kristalheldere water en de prachtige witte stranden maken hier een onvergetelijke dag van! (meer…)

Salsa dansen in Trinidad

Prijs € 26,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba excursie Salsa Trinidad:

Mocht je in Havana geen tijd hebben gehad of je vindt het zo leuk dat je gewoon nóg een keer wilt salsa dansen, dat kan! Schud dit keer je heupen los in Trinidad. Je wordt verwelkomd door professionele dansers op het dakterras van een casa in Trinidad. (meer…)

Dag 1: aankomst op de luchthaven van Havana, transfer naar je casa 
Na aankomst op de luchthaven van Havana word je naar je casa in het centrum van Havana voor de eerste 3 nachten gebracht. Onderweg zie je waarschijnlijk al Amerikaanse Cadillacs en misschien zelfs oude Nederlandse bussen rijden, dit is typisch voor Cuba! Als je zin hebt, kan je ’s avonds gaan salsadansen of gewoon genieten van de salsamuziek in een Casa de la Trova of cocktails drinken in een van de rumcafé’s! Heel bekend is Bodeguita del Medio, waar de beroemde schrijver Ernest Hemingway zijn favoriete drankje de Mojito kwam drinken

 

Dag 2 & 3: vrije dagen in Havana
De sfeervolle hoofdstad herbergt een schat aan koloniale bezienswaardigheden en is qua architectuur één van de meest interessantste steden van het Caribische gebied. Tijdens je vrije dagen in Havana krijg je een goede indruk  van de fascinerende, typische ‘jaren vijftig’ sfeer en de vergane glorie werkt betoverend. Een deel van de stad is door de UNESCO uitgeroepen tot monument. In Oud-Havana liggen de bezienswaardigheden bijna allemaal op loopafstand van elkaar. Een bezoek aan het Museo de la Revolucion en het Capitolio Nacional mag zeker niet ontbreken. In het nieuwe deel van Havana is het Plaza de la Revolucion een bezoekje waard.

 

Dag 4: ophalen huurauto in Havana, naar de Viñales Vallei
Na enkele dagen in Havana haal je de auto op in Havana en vertrek je zuidwaarts naar de provincie Pinar del Río, het centrum van tabaksplantages (ca. 3 uur rijden). In de Viñales Vallei vind je een heel bijzonder landschap; de gehele vallei staat niet voor niets op de lijst van UNESCO als Cultuurerfgoed!

 

Dag 5: vrije dag in de Viñales Vallei
Vandaag heb je een vrije dag in de Viñales Vallei. In deze prachtige omgeving met groene valleien, ondergrondse rivieren en mogotes (steile, groene heuvels met ronde toppen) kun je prachtige wandelingen maken.

 

Dag 6: naar Soroa
Na 2 dagen in de Viñales Vallei, ga je weer verder, je reist vandaag naar Soroa (ca. 2 uur rijden). Soroa is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Je vindt hier onder andere een prachtige botanische tuin met wel meer dan 700 soorten orchideeën, ook kun je een bezoek brengen aan de waterval Saltón . De waterval is niet groot, maar zeker de moeite waard om even te zien.

 

Dag 7: naar Playa Larga
Vanuit Soroa reis je vandaag richting het oosten, naar het rustige plaatsje Playa Larga, aan de Varkensbaai. Vanaf de Autopista Nacional is het bij Jagüey Grande nog zo’n 30 kilometer over een rustige weg richting de kust. Een bijzondere plek om te overnachten en heerlijk rustig! Vanaf het terras van je casa heb je een prachtig uitzicht op de zee! In Playa Larga zijn verder weinig restaurants of bars, we raden je daarom aan om bij je casa ook je verdere maaltijden te gebruiken. De eigenaar maakt graag een mojito voor je klaar, of grillt dagverse vis op zijn BBQ.

 

Dag 8: vrije dag Playa Larga
Vandaag heb je een vrije dag in Playa Larga. De vriendelijke eigenaar helpt je graag aan een gids indien je op stap wilt gaan in de unieke natuur van het achterland. In deze prachtige omgeving, met wortelboommoerassen, grotten, reptielen en in de wintermaanden trekvogels, kun je genieten van deze bijzondere flora & fauna. Natuurlijk kun je ook de andere kant op gaan, en langs de kust richting Playa Girón op zoek gaan naar een strandje met je eigen snorkelplek. Je kunt op de meeste plaatsen prachtige snorkelen vanaf de kust. Voor ervaren duikers zijn er ook vele mogelijkheden: de omgeving staat bekend om de vele mooie duikmogelijkheden bij het prachtige koraalrif en tussen de rotsen.

 

Dag 9: naar Cienfuegos
Vanuit Playa Larga reis je naar de in een prachtige baai gelegen stad Cienfuegos, ook hier zijn weer de Spaanse invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Je vindt hier prachtige architectuur; de kleurrijke gebouwen & voorbijgaande paardenwagens maken het een levendige stad. ’s Avonds kun je over de gezellige boulevard slenteren, je verblijft in een casa in het gezellige centrum.

 

Dag 10: naar Trinidad
De historische stad Trinidad (ca. 1,5 uur rijden) wordt vaak een levend museum genoemd. De stad staat op de lijst van UNESCO als cultureel erfgoed en mag zeker niet missen tijdens je rondreis door Cuba! Trinidad is opgericht in 1514 en het koloniale centrum met gekleurde huizen en de keien straatjes is zeer de moeite waard. In de avond kun je onder het genot van een mojito genieten van live muziek in bijvoorbeeld een Casa de la Musica!

 

Dag 11: vrije dag in Trinidad
Je vrije dag in Trinidad kun je ideaal gebruiken om een dagje rond te slenteren in deze sfeervolle plaats en de Cubaanse cultuur op te snuiven. Het kleurrijke straatbeeld wordt bepaald door voorbijgaande paarden, kleurrijke huizen, mannen die buiten op straat domino spelen en straatmuzikanten. Het pittoreske centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, het Palacio Cantero en het Palacio Brunet zijn de hoogtepunten van de stad.

 

Dag 12: naar Varadero, inleveren huurauto
Na het ontbijt reis je weer verder, vanuit Trinidad rijd je terug naar Varadero waar je de huurauto inlevert. Aan het einde van de dag kun je met een beetje geluk een spectaculaire zonsondergang bewonderen!

 

Dag 13 en 14: vrije dagen in Varadero
Geniet tijdens je verblijf in Varadero van het prachtige witte zandstrand en de azuurblauwe zee. Rust lekker uit op een ligbed aan zee, maak een lange strandwandeling of boek een boottocht waarbij je kan kiezen om te gaan vissen of duiken/snorkelen. Er is genoeg te doen! ’s Avonds kun je bijvoorbeeld een show bezoeken of gezellig wat drinken in een van de vele bars.

 

Dag 15: transfer naar vliegveld Havana, vertrek Havana
Na het relaxen aan het strand van Varadero is het tijd om de koffers in te pakken. Je wordt naar het vliegveld van Havana gebracht voor je terugvlucht. Als je nog meer tijd hebt en wat langer aan het strand wilt verblijven, kan dit natuurlijk ook!

 

Dag 16: aankomst vlucht, einde rondreis

Prijs vanaf € 1210,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 14 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider