Reisrestricties OutSight bestemmingen

9min. leestijd

Landen van over de gehele wereld nemen allerlei stappen om het coronavirus te stoppen. Grenzen zijn gesloten en net zoals bij ons in Nederland zijn er allerlei beperkingen en maatregelen. Er zijn enorme verschillen tussen landen in de mate waarin er toeristen toelaten worden. Zelfs wanneer toeristen worden toegelaten kunnen we bepaalde restricties gelden. Extra vervelend en verwarrend is dat deze maatregelen en het openen en sluiten van de grenzen ook regelmatig wijzigd. Hoe gaat het met de landen waar wij fan van zijn? We proberen hier kort een bondig een overzicht te geven van de status van onze bestemmingen. Let op, dit is de stand van zaken zoals bepaald door het land zelf. Dit staat los van door de Nederland Staat bepaalde reisadvies. Kijk hiervoor op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken

We hebben een vereenvoudigt overzicht gemaakt voor elk van onze bestemmingen. Zo kun je in een oogopslag zien wat de reis mogelijkheden zijn van de landen.

Laatste update: 08/09/20

*Open betekent dat er tests en /of andere maatregelen (bv. Quarantaine) van toepassing kunnen zijn

Let op dit zijn de reismogelijkheden die worden geboden door de landen zelf. Kijk op de website van het ministerie van buitenlandse zaken voor het leidende reisadvies dat wordt afgegeven door de Nederlandse overheid.

Wil je zelf in de gaten houden wat er in de landen gebeurd? Neem dan hier een kijkje voor de status per land. Wil je het zien specifiek voor de landen binnen de EU kun je op de speciale 'reopen Eu' website kijken. 

ANVR

Heb je vragen over wat de gevolgen zijn voor Corona en het nu weer mogen reizen naar een aantal bestemmingen? De ANVR heeft hiervoor een document waarin een serie vragen wordt behandeld. Je kunt uiteraard ook altijd contact opnemen met OutSight Travel.