headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Naar Cuba? Boek vroeg!

 

Heb je reisplannen naar Cuba? Goed plan!
De bijzondere sfeer van Cuba komt vooral doordat het lijkt of de tijd tientallen jaren stil heeft gestaan. Er verandert de laatste tijd wél veel in Cuba, een goede reden om nú naar Cuba te reizen! Maar: de belangstelling voor Cuba is de afgelopen tijd sterk gegroeid, terwijl het aantal huurauto’s en hotelbedden (nog) niet mee is gegroeid. Dit heeft helaas invloed op de beperkte beschikbaarheid van hotelkamers en auto’s.

 

Ook de werkwijze op Cuba helpt niet echt mee, ook hier heeft de tijd stil gestaan. Lokale touroperators zijn niet erg service-gericht en werken met een andere mentaliteit en omslachtige administratie. De bevestiging van een reservering kan soms op zich laten wachten! We raden je daarom aan om je reis tijdig te boeken: vroeg boeken voorkomt een hoop overleg, extra kosten & flexibiliteit! Als er geen hotels of huurauto’s meer beschikbaar zijn, kunnen we gelukkig vrijwel altijd als alternatief een verblijf in ‘casas’ en vervoer per bus (en/of taxi) aanbieden.

 

Cuba-havana-oldtimercuba-flirtende-cubanenCuba-Vinales, ossen

 

 

 

 

 

 

 

 

De unieke sfeer van Cuba, komt -naast de prachtige natuur en allermooiste stranden- doordat het lijkt of je een reis terug in de tijd maakt. De bevestiging van een hotelreservering kan op zich laten wachten, we raden daarom van harte een verblijf in casas particulares aan: kleinschalige accommodaties met een persoonlijke sfeer; je slaapt bij de mensen thuis! Deze families zijn kleine private ondernemers, snappen vaak beter wat een goede service is en zorgen daarom ook dat je reservering sneller bevestigd zal worden! Het aantal casas particulares is wél mee gegroeid de afgelopen jaren, deze zijn vaak nog goed beschikbaar!

 

Cuba-Casas-Trinidad, Lara Y YudaCuba-Casas-Trinidad, Lara Y Yuda, kamerCuba casas, Playa Larga, Rio-Mar

 

 

 

 

 

 

 

 

Toch snappen we dat je af en toe misschien liever in een strandhotel verblijft. Als je ruim op tijd boekt, kunnen we proberen je reservering bevestigd te krijgen. Hoe vroeger je boekt, hoe meer kans op een bevestiging! Als het hotel niet bevestigd kan worden, bieden we je als alternatief een casa in dezelfde omgeving óf een alternatieve reisroute aan!

Cuba
Wat zijn casas particulares?
Het aantal casas particulares is wél mee gegroeid de afgelopen jaren, deze zijn vaak ook op korte termijn nog goed beschikbaar! Een verblijf in de typisch Cubaanse casas particulares geeft je een kijkje in het échte Cubaanse leven! Lees meer op onze pagina Slapen in Casas Particulares!

 

Cuba casasCuba casasCuba-Casas-Trinidad, Lara Y Yuda, bedden

 

 

 

Contact
close slider