headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd Cuba

Wat is de beste reistijd voor Cuba? Hier geven we je graag meer info over het klimaat & de beste reistijd voor Cuba. We denken dat de juiste verwachtingen en goede voorbereidingen belangrijk zijn als je een verre reis gaat maken! Ook bij onze Cuba bouwstenen vind je informatie, o.a. over het beste seizoen, maar op deze pagina ↓ vind je uitgebreidere informatie over de beste reistijd Cuba!

 

Beste reistijd Cuba

 

 

Beste reistijd Cuba

Als je de keuze hebt: maak dan een Cuba rondreis in november, de aller beste reistijd Cuba! De beste reistijd is november tot april. Deze periode valt ná het natte seizoen, alles is mooi groen, het is droog & zonnig weer met aangename temperaturen. Vooral in november is het ook nog relatief rustig, daarna -tijdens de kerstperiode- wordt het drukker! Weet je al wanneer je op reis wilt? Neem dan in een zo vroeg mogelijk stadium contact met ons op; een reis naar Cuba kun je het beste zo vroeg mogelijk boeken! Lees hierover onze informatie Naar Cuba? Boek vroeg!

 

Klimaat Cuba

Cuba heeft een subtropisch klimaat, en de gemiddelde temperatuur op Cuba is het hele jaar door 25 graden of hoger! Ook is er het hele jaar door veel zon. Een fijn vakantieland dus, ideaal voor een afwisselende rondreis! Het westen van Cuba, dat je bezoekt tijdens een Fly-drive door West- Cuba, is meestal net ietsje koeler dan het oosten, Santiago de Cuba & omgeving. Alhoewel het land een droog seizoen (november-april) en een nat seizoen (mei-oktober) heeft, kan er door het gehele jaar regen vallen, ook in de droge tijd. Dat zijn dan korte buien, meestal schijnt snel de zon weer!

 

Beste reistijd Cuba

Beste reistijd Cuba per seizoen!

Voorjaar; mei en juni. In mei begint de regentijd. In het westen begint deze eerst geleidelijk, mei is nog redelijk, de meeste regen valt hier in juni (en in oktober). Aan de andere kant van het eiland, in het oosten valt juist meteen in mei veel regen, en ook in juni is het nat!

 

Zomer; juli en augustus. Tijdens onze zomermaanden -in juli en augustus- wordt de ‘dertig graden grens’ vaak met gemak overschreden. Het is dan dus warm en nat op Cuba! Het gebeurt overigens maar zelden dat het een hele dag doorregent, de meeste buien vallen in de namiddag en de avond (maar die kunnen behoorlijk fors uitvallen). In het oosten van Cuba, tijdens een Fly-drive door Oost-Cuba, is vaak sprake van een korte droge tijd in juli, deze maand is dan opeens weer droger dan de maanden ervoor en erna. Prima dus om een strandverblijf in het oosten te plannen, zoals het mooie brede strand van Tropisch Guadelavara!

Beste reistijd Cuba per seizoen!

Nazomer; september en oktober. De regentijd loopt nu op zijn einde, maar in deze maanden valt de meeste regen, vooral in oktober! Verder geldt in het gehele Caribische gebied een orkaanwaarschuwing van juni tot november, in Cuba kunnen vooral in september en oktober orkanen voorkomen. Tegenwoordig worden orkanen ruim van te voren aangekondigd, het waarschuwingssysteem hiervoor werkt goed, zodat er genoeg tijd is om voorzorgsmaatregelen te nemen. Maar het kan gebeuren dat je je reis moet aanpassen omdat bepaalde hotels gesloten of steden niet te bereiken zijn. Het zou dus kunnen dat je reisschema ter plaatse omgegooid moet worden. Natuurlijk zullen wij, samen met onze lokale agent, dan ons uiterste best doen om je reis zo goed mogelijk aan te passen. maar let op: orkanen vallen onder natuurgeweld, niet alle kosten zullen worden gedekt door een reisverzekering!

Winter; november tot april. Dit is het hoogseizoen van Cuba! Vooral november is mooi, net ná het natte seizoen, alles is dan mooi groen, en het is nog niet heel druk.  In december en de maanden daarna is het drukker, dit is het echte hoogseizoen van Cuba: droog en zonnig en ietsje koeler dan tijdens de regentijd.

 

 

Vragen over de beste reistijd Cuba?

Heb je vragen over de planning van je reis? We spreken graag over onze eigen reiservaring en we weten de mooiste plekjes en de beste routes. Als een echte Cuba-specialist hebben we Cuba natúúrlijk zelf bezocht, zowel voor het werk als voor vakantie. Stuur ons je vragen en reiswensen per mail, of bel tijdens kantooruren naar 020-6702656.

 

Contact
close slider