headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Per bus door het westen van Cuba

Havana – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Havana / Varadero

7 dagen, 6 nachten

Prijs € 299,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba bouwsteen per bus

Bij deze bouwsteen reis je per Viazul-bus langs de hoogtepunten van het westen van Cuba. Je overnacht bij Cubaanse families thuis, in casas particulares. Geen betere manier om het échte Cuba te ontdekken! Vanuit Havana bezoek je eerst de prachtige Viñales Vallei en daarna reis je naar Cienfuegos, een havenstad aan een prachtige baai, en tot slot naar de historische stad Trinidad


Dag 1: vanuit Havana per bus naar de Viñales Vallei
Dag 2: vrije dag in de Viñales Vallei
Dag 3: per bus naar Cienfuegos
Dag 4: vrije dag in Cienfuegos
Dag 5: per bus naar Trinidad
Dag 6: vrije dag in Trinidad
Dag 7: vanuit Trinidad per bus naar Havana of Varadero, einde bouwsteen

Prijs € 299,- p.p.

Inbegrepen: vervoer per Viazul bus en 6 overnachtingen in casas particulares inclusief ontbijt

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden en vervoer van- en naar de busstations

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: CUJ008

 

Vervoer: Tijdens deze bouwsteen reis je per Viazul bus. Deze comfortabele bussen rijden tussen veel plaatsen door het hele land, een betrouwbare en fijne manier van reizen. Viazul heeft haar eigen busterminals, die meestal net buiten het centrum van een stad liggen.

 

Casas ParticularesBij deze bouwsteen overnacht je 6 x bij een Cubaanse familie thuis, in een casa particular. Je verblijft in het huis van een lokale familie, hier heb je een eigen kamer met privé-badkamer en toilet. Je kamer heeft airconditioning of een fan, en het ontbijt is bij de overnachtingen inbegrepen. Vaak biedt de familie ook de mogelijkheid om de andere maaltijden in het huis te gebruiken, hier kun je ter plekke zelf wel of geen gebruik van maken!

 

 

Lees hier meer informatie over je verblijf in de Cubaanse casas particulares.

 

 

Ontdek Havana per fiets!

Prijs € 63,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Ontdek met oude centrum van Havana nu lopend & per fiets! Je bezoekt alle hoogtepunten van deze fascinerende stad terwijl een gids je vertelt over de ins- en outs en de geschiedenis van Havana. Onderweg heb je voldoende tijd om foto’s te maken!  (meer…)

Salsa dansen in Havana

Prijs € 26,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba excursie Salsa dansen in Havana

Cuba excursie ‘Salsa Havana’: altijd al eens als een echte Zuid-Amerikaan(se) met je heupen willen zwieren? Dit is je kans! Samen met professionele salsadansers leer je in een ochtend (of middag) de kneepjes van het vak in een mooie oude dansschool middenin Havana. (meer…)

Viñales Vallei – te voet, te paard of met de fiets

Prijs € 23 (v.a.),- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba excursie Vinales Vallei

Cuba excursie Vinales Vallei: tijdens deze excursies in internationale groep verken je de mooie omgeving van de Viñales Vallei! Samen met een Engelssprekende gids ga je op pad en kom je langs diverse (tabaks-)boerderijen en prachtige uitkijkpunten! (meer…)

Het strand van Cayo Levisa vanuit Vinales

Prijs € 65,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba excursie Cayo Levisa strand

Een perfecte manier om te genieten van de mooie stranden van Cuba! Je wordt opgehaald bij je hotel of casa in de Vinales Vallei en rijdt in een uurtje per bus naar Palma Rubia. Hier stap je op de boot naar Cayo Levisa, waar je -na een half uurtje varen- heerlijk kunt relaxen op het strand. (meer…)

Zipline-excursie bij Las Terrazas

Prijs € 29,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba excursie - Las Terrazes, canopy

Tijdens je verblijf in Soroa verblijf je vlakbij het unieke natuurpark Las Terrazas. We bieden je nu de mogelijkheid om hier een canopy-excursie te maken! Ontdek de natuur van bovenaf en maak een onvergetelijk spannende excursie per zipline. (meer…)

Zeiltocht per catamaran naar Cayo Macho de Afuera vanuit Trinidad

Prijs € 90,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba excursie Trinidad Catamaran

Een perfecte excursie om vanuit Trinidad te genieten van de mooie stranden & onderwaterwereld van Cuba! Het kristalheldere water en de prachtige witte stranden maken hier een onvergetelijke dag van! (meer…)

Salsa dansen in Trinidad

Prijs € 26,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cuba excursie Salsa Trinidad:

Mocht je in Havana geen tijd hebben gehad of je vindt het zo leuk dat je gewoon nóg een keer wilt salsa dansen, dat kan! Schud dit keer je heupen los in Trinidad. Je wordt verwelkomd door professionele dansers op het dakterras van een casa in Trinidad. (meer…)

Dag 1: vanuit Havana naar de Viñales Vallei
In Havana ga je op eigen gelegenheid naar het busstation, en vandaar reis je per bus (ca. 3,5 uur) naar de provincie Pinar del Río, het centrum van tabaksplantages. In de Viñales Vallei vind je een heel bijzonder landschap, de gehele vallei staat niet voor niets op de lijst van UNESCO als Cultuurerfgoed.

 

Dag 2: vrije dag in de Viñales Vallei
Vandaag heb je een vrije dag in de Viñales Vallei. In deze prachtige omgeving, met groene valleien, ondergrondse rivieren en mogotes (steile, groene heuvels met ronde toppen) kun je prachtige wandelingen maken. Ook kun je natuurlijk de vallei verkennen met onze excursie Vinales Vallei per fiets!

Dag 3:
 naar Cienfuegos
Per bus vervolg je de reis naar Cienfuegos (ca. 8 uur)waar de Spaanse invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Deze havenstad ligt in een prachtige baai en wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd. ’s Avonds kun je over de gezellige boulevard slenteren of genieten van een mojito op het centrale plein.

 

Dag 4: vrije dag in Cienfuegos
Vandaag heb je een vrije dag in Cienfuegos. Je vindt hier prachtige architectuur en de kleurrijke gebouwen & voorbijgaande paardenwagens maken het een levendige stad. Plof neer op een terrasje en geniet van het kleurrijke leven op straat, of ga een dagje naar het strand op een aantal kilometer buiten de stad.

 

Dag 5: naar Trinidad
Je stapt weer op de bus en rijdt naar Trinidad (ca. 1,5 uur). Deze sfeervolle stad mag zeker niet missen tijdens je rondreis door Cuba! Trinidad is opgericht in 1514 en het koloniale centrum met gekleurde huizen en de keien straatjes is zeer de moeite waard. In de avond kun je genieten van live muziek in bijvoorbeeld de Casa de la Musica!

Dag 6:
vrije dag in Trinidad
Je vrije dag in Trinidad kun je ideaal gebruiken om een dagje door het centrum te slenteren en de Cubaanse cultuur op te snuiven. Het pittoreske centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, het Palacio Cantero en het Palacio Brunet zijn de hoogtepunten van de stad. Het kleurrijke straatbeeld wordt bepaald door voorbijgaande paarden, kleurrijke huizen, mannen die buiten op straat domino spelen en rum drinken, en straatmuzikanten. Als je zin hebt, kun je vandaag een zeiltocht maken naar het eilandje Cayo Blanco, waar je prachtig kunt snorkelen!

 

Dag 7: vanuit Trinidad naar Havana of Varadero, einde bouwsteen
Vandaag reis je per terug naar Havana (ca. 6 uur), of naar het strand van Varadero (ca. 5,5 uur). Dan is de bouwsteen Wuivende palmbomen in Varadero een goed idee! Geef je voorkeur aan in de ‘opmerkingen’ bij je reisaanvraag, we maken je reisvoorstel op maat!

Prijs € 299,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider